Laddar

Hagström

Hagström en av dom mest traditionsrika Skandinaviska producenterna, som har producerat kvalitets instrument sedan 1925, och som har producerat gitarrer sedan 1958. Bland dom musiker, som genom åren har valt att spela musik på en Hagström gitarr, hittar vi bland annat David Bowie, Kurt Cobain, Joe Walsh,Elvis Presley, Jimmy Hendrix och naturligtvis... Björn Ulveus.

8 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

8 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Hagström

I 1983 stänger Hagström för produktionen av elgitarrer i Sverige, och när man inte lyckades att hitta en gitarr byggare i östen som kan producera Hagström elgitarrer i den kvalitet som Hagström kräver, beslutar Hagström att helt stänga ner för framställningen av elgitarrer. Tack o lov beslutar det svenska Tricor AB sig i, 2004, för att uppväcka Hagström till liv igen som gitarrmärke.

Hagström lancerar nya versioner av ett stort antal av dom mest berömda svenska elgitarrdesigns, men det nya design team tar sig vissa friheter, och gör en del förbättringar och avviker i förhållande till dom orginala svenska modellerna. Med dessa design ändringar skapar Hagström en helt ny serie av Hagström elgitarrer, som är tillpassad den moderna elgitarristens behov i förhållande till spelbarhet och klang. Men som samtidigt är trogen gentemot Hagströms gitarrbyggar tradition och historia.