Laddar

Aguilar

Aguilar har på 25 år etablerat sig solitt och eftertryckligt inom utrustning till förstärkning av elbasar. Via överlägsen designteknik, produkten i toppkvalitet och en djup dedikation till alla aspekter av elbasens ljud, har Aguilar fått en stor fanskara världen över. 

2 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

2 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Hur Aguilar började

Dave Boonshoft jobbade på 80-talete som studiomusiker i New York men när det med tiden knep med att skaffa gig, beslutade han sig för att starta sin egen studio och produktionssällskap, Naked Music. Trots sin mångåriga erfarenhet som studiomusiker var det först när han själv satt bakom mixerbordet att han blev medveten om de olika element som skapar ett bra basljud, och han blev med tiden mer och mer missnöjd med sin egen utrustning. Han började därför leta efter en person som kunde bygga en förförstärkare till honom som kunde ge ham det ljud som en Neve eller Telefunken förförstärkare kunde leverera. Han fick i den förbindelsen kontakt till Alex Aguilar och de utvecklade gemensamt den förförstärkare som vi idag känner som den beryktade Aguilar DB 680. Dave Boonshoft och Alex Aguilar var så nöjda med sin kreation att de beslutade sig för att sätta den i produktion och i 1995 stiftade Boonshot och Aguilar den firma vi idag känner som Aguilar Amplification.

Det, som började med Aguilar DB 680, har idag blivit till att bli ett brett urval av fantastiska produkter. Aguilar gör idag inte bara förförstärkare men också basförstärkare, kabinett, mikrofoner och till och med effektpedaler. All Aguilar-trustning är utvecklad och framställd efter högsta produktionsstandarder och med mottot "konstant förbättring" fortsätter Aguilar Amplification med att tänja på gränserna för hur bra en elbas kan låta. Aguilar används idag av basister som John Patitucci (Chick Corea), Adam Clayton (U2), Paul Turner (Jamiroquai), Gary Willis och vår egen Martin Nielsen (Dizzy Mizz Lizzy).