Snabb leverans
30 dagars returrätt
Frakt från 75 SEK

Korg PA-1000 keyboard

Korg
  • 61 semi-vägda tangenter med aftertouch
  • Inbyggd TC Helicon Voice Processor
  • 2-vägs högtalarsystem på 33 watt
Utgått
Varunummer:KG-PA1000

Beskrivning

  • 61 semi-vägda tangenter med aftertouch
  • Inbyggd TC Helicon Voice Processor
  • 2-vägs högtalarsystem på 33 watt
  • Upp till 600 MB (komprimerat PCM User Memory) minne

Korg PA-1000 är en Arranger Workstation med 61 semi-vägda tangenter, mer än 430 styles, över 1.700 ljud, inbyggd MP3-spelare med karaokefunktion, 16-spårs sequencer och ett kraftigt 2 x 33 watt högtalarsystem med 2 x 100 mm bashögtalare och 2 x 25 mm dome diskanter.

PA-1000 är den nyast uppdaterade versionen av Korg’s professionella PA keyboards, och den har i den förbindelsen fått massor av nya ljud, som Korg har baserat på deras Defined Nuance Control teknologi samt ett enormt utvidgat urval av styles, som täcker musikgenrer från hela världen. PA-1000 är dessutom utrustad med kraftfulla funktioner, ett intuitivt gränssnitt och ett kraftigt 33 watt högtalarsystem.

Kaoss Fx ger dig större kreativ kontroll över musiken. Du får en mera subtil övergång mellan variations- och trumsetstyper, mera raffinerad kontroll över ackompanjemangljud och rytmer, och du får tillgång till radikala effekter, som typiskt används av DJ's. Du får dessutom tape eko och arpeggion samt ”liquid mixing”, som kan användas på varje style eller MIDI Song med hjälp av datorassisterade kompositionsfunktioner.

Slank, kraftfull och lätt att använda

Den slanka PA-1000 är utrustad med 2 x 33 watt förstärkare, som driver ett 2-vägs högtalarsystem med 2 basreflexhögtalare och 2 diskanthögtalare. Kontrollpanelen har optimerats ytterligare för att säkra, att alla kontrollfunktioner är ergonomiskt korrekta och intuitivt placerade. Och PA-1000 är utrustad med en stor och ljus TouchView touchskärm med ett nydesignat grafiskt gränssnitt, som är lätt att läsa och betjäna, även under de mest krävande ljusmiljöer.

Över 1.700 ljud i toppkvalitet

PA-1000 levereras med Korg’s avancerade EDS-X (Enhanced Definition Synthesis-eXpanded) ljudmotor och innehåller över 1.700 uppspelningklara ljud. Det realistiska ljudbiblioteket innehåller en stor sammankomst av klassiska och nutida klanger, band och orkesterinstrument samt elektroniska och akustiska instrument, med allt från techno till folkmusik. Inkluderat finns också två nya multilayer stereo flygelljud (med spjäll och kroppsresonans) plus elektriska pianoljud från det erkända Korg SV-1 Stage Piano.

Den inbyggda digitala drawbar orgeln omfattar key on/off ljud, leakage och Rotary Speaker (Leslie) emulering. PA-1000 är dessutom utrustad med nya blåsinstrument, strings samt akustiska och elektriska gitarrer. Ljuden har noggrant infångats med hjälp av state-of-the-art teknologier, som gör det möjligt att återge de finaste detaljer i de instrument, som de representerar.

Du får upp till 600 MB (komprimerat PCM User Memory) minne, så du kan läsa in dina egna ljud. General MIDI (GM) ljudbanken har förbättrats för att ge bättre kompatibilitet med GM-filer och PA-1000 kan också läsa in/importera KORG, WAV, AIFF, SoundFont -format och exportera i WAV eller AIFF. Alla ljud kan redigeras på PA-1000, och du kan nu använda upp till 24 oscillatorer till varje ton.

Gör det med stil

PA-1000 innehåller över 430 styles. Varje style är en fullt realiserad musikalisk miljö dedikerad till den bestämda musikaliska stil, som den representerar. Varje style har 4 Fill Ins + Break mönster, en för varje variation. Och med hjälp av den nya Auto Fill-funktionen kan de kallas tillbaka automatiskt, när du flyttar mellan variationerna. Nya styles och inställningar kan sparas på en av de 1.152 programplatserna.

Dessutom kan varje style berikas genom att använda fyra pads. Varje pad kan tillföra en engångs- eller ett upprepande riff, ett percussionjud, ett accentljud eller t.o.m. en ljudeffekt.

Få de nyaste styles – När du ska använda dem
Tack vare en helt ny inbyggd ”Standard MIDI File to Style” konverter kan du snabbt och lätt få styles till de nyaste låtarna! Bara hämta en ny Standard MIDI-fil, läs in den i PA-1000, och den inbyggda konvertern kan lätt och snabbt göra det till en fullt fungerande style, samtidigt med att du kan skapa en ackordsekvens ut från den berörda låtens ackord.

Studio-kvalitetseffekter

Korg är känt för att göra effekter i studiokvalitet, och PA-1000 innehåller det bästa, som Korg kan prestera. Du får 2 insert- och 2 mastereffekter, som du kan använda till ackompanjemangspåren, medan du får 1 insert- och 2 mastereffekter, som du kan använda på tangentljuden, alltsammans i realtid - tangentspår i realtid. Det finns 148 effekttyper, bl.a. reverb, delay, vintage pedal simuleringar, förstärkar- och kabinettemuleringar och mycket mera.

Du kan koppla en dynamisk mikrofon till PA-1000, och justera parametrar som EQ, Compressor, Gate, Reverb och Delay för att göra vokalen mera finputsad. Och du kan till och med ta bort rösten från MP3-låtar med Vocal Remover, så du själv kan sjunga på låtarna.

Korgs långsiktiga samarbete med världens ledande producent av vokaleffekter, TC-Helicon, fortsätter med PA-1000. PA-1000 har inbyggd TC-Helicon Voice Processor till att ge din vokal högst möjliga ljudkvalitet. Du får möjlighet att göra upp till 3 realistiska körstämmor, som styrs av klaviaturet eller MIDI-data. Dessutom innehåller TC-Helicon Voice Processor 5 effektblock med EQ, Kompressor, Gate och två effekter.

Anslut din guitar

Korg PA-1000 har också en dedikerad gitarringång på baksidan, så du kan spela genom PA-1000. Guitar FX ger dig möjlighet att tillföra pedal- och studioeffekter till en gitarr, där du får möjlighet att forma ditt gitarrljud med olika rörförstärkaremuleringar, realistiska förvrängare, chorus- eller delaypedaler och studio reverb i högsta kvalitet.

Spelare och Sequencer

Spelaren stöder MP3 + G (också känd som MP3 + Graphics) format till MP3-filer samt de mest populära textformaten. Denna nya funktion gör det möjligt att spela musik, medan texter och grafik visas på TFT-skärmen eller på en extern skärm, så din publik kan sjunga med.
En sequencer gör det möjligt att spela in hele ditt uppträdande. Du ska bara sjunga och spela – så spelar PA-1000 in hela din prestation i MP3-format och sparar det på en extern USB-enhet eller i det interna minnet.

SongBook

SongBook är en ovanligt nyttig funktion till livebruk. Det är en fullt programmerbar och lätt sökbar musikdatabas, som använder stilarter, MIDI- eller MP3-filer och gör det möjligt att återkalla inställningar via sångtitel, genre, konstnär, tempo, volym, ljud, dämpade låtar, FX-inställningar, easy edit, TC Helicon presets, master transpose med mera. SongBook innehåller också en uppdaterad Set List funktion med en dedikerad funktionsknapp. Med SongBook Editor kan du lätt se, skapa och redigera i din SongBook och göra setlistor på en PC.

Youtube thumbnail
Spela

Skriv din recension här

Recensioner (0)

Skriv din fråga här

Frågor (0)